Skip to main content

Blog: Katten en mensen, zoek de overeenkomst

Het is voorjaar, lammetjes, dartele koeien, rokjesdag (mag genderneutraal) en....sproeiende katten. Gatverdamme, wat is dat smerig. Via het kattenluik komen de snoodaards binnen en doen, na het leegvreten van de voerbakjes, hun 'ding'.  Wij hebben er last van, onze katten ook. 

Reden om fors te investeren in een digitaal kattenluik.  Onze katten dragen nu een chip en hun nieuwe luik ontgrendeld zodra zij er bij in de buurt komen.  Iedereen blij, toch?  Er is een probleem, je regelt een simpele oplossing en dat is dat, zou je denken.  Niets is minder waar.  De oplossing is er wel en toch is er één die dat anders ziet en het verdomd om ook maar in de buurt te komen van het nieuwe luik. Vóórdoen is even geen optie, stukjes vlees in de opening, snoepjes, een goed gesprek tot aan pogingen de 'dwarsligger' er door heen te proppen. Niets werkt.  Dan moet hij het zelf maar weten.

Het oude vertrouwde is weg, het nieuwe is een kwestie van dóen en er vervolgens het nieuwe oude vertrouwde van te maken.  Zouden er bedrijven zijn waar zo iets ook gebeurt, of in relaties?

Constant Lamp
Constant Lamp Communicatietraining & Coaching